Fin kisekatt söker nytt hem

Hej allesammans!

Söker någon matte/husse till våran söta lilla flicka Kelly på 8mån. Hon är energiskt och älskar att leka och busa men också att kela. Hon behöver ett nytt hem då vi redan har en del katter och jag/vi vill att hon ska kunna utvecklas och bli sitt sanna jag utan en massa andra katter. Hon är rumsren.



Hör av er snarast till mig om intresse finns eller om ni känner någon som skulle kunna vara det: [email protected] eller 0709419344

Kram till er!

Nordskånskakennelklubbens inoff valputställning

Hejhej!

Idag har jag och pappa varit och tittat på alla underbara boxervalpar på nordkk inoff valputställning. Himla söta valpar! Men jag höll en extra tumme för Natalie & Emma. Himla roligt att träffas igen & då även att träffa Ellinor som är Natalies kompis. Jag kommer ihåg sist jag var där då blev Minna BIM valp! Kom verkligen ihåg hur det var. Minna hade precis varit skendräktig och var lite tjock men de gjorde inget för domaren gillade Minna! :D

Nog om de! Först var det då hanvalparna som tävlade mot varandra. Jag är inte helt säker vem som blev bästa hane men han var mycket fin tyckte både jag och pappa. När det väl var Emmsan & Natalies tur så tyckte jag att de var riktigt skitduktiga även om Emma var lite jobbig. Natalie sa att hon tittade på mig nästan hela tiden. Hon kanske trodde att Minna skulle vara i närheten när hon såg mig, hihi. Hon blev iaf 2.a i sin klass med HP. Super bra tyckte jag! I slutändan så var det en underbar gul tik (Twinbox Going for Gold) som stod mot den fina hanen. Jag tyckte att tiken var finast men man vet ju aldrig om domaren tycker desamma. Men de gjorde hon. Grattis till alla!!

Några bilder från idag:

Finputsning!

Run Emmsan :P

Domare, Emmsan & Natalie vid granskning

Kolla matte vad fint jag står nu!

BIR - Twinbox Going for Gold (©Amanda Palm)(Gäller allt!)

Sedan åkte jag och pappa hem igen. Väl hemma tog jag lite frukost, goooott! Sedan ringer min mobil och det är Natalie och säger att hon står på gårdsplanen. Aww vad glad jag blev, Minna har verkligen saknat Emma! Minna & Emma fick leka en stund och det var stojsigt men extremt kallt tyckte vi som stod och tittade på. Naturligtvis har jag bilder på de med ;)


Bffs!

Varulven Minna(hon ser ju faktiskt lite ut som de)



Oh de var allt för mig och Minna idag. Ha en härlig söndag allesammans!

Kraaam

Ny design på bloggen

Hejhej!

Nu har det skett liten utseende ändring på bloggen ! :D

Vad tycker ni? Något jag ska ändra på? Kommentera gärna!

Kraaam ifrån Mig & Minna

Dehära med rubriker

Jaa dedära med rubriker är inte allt för lätt tycker jag, hihi. Men strunt i det jag har något kul att blogga om idag. Jag och Minna är fortfarande kvar i Västergötland men kommer att åka hem imorrn klockan 14.09.

Minna har varit en riktig, riktig pest inatt. Har knappt kunnat sova någonting. Hon vankade fram och tillbaka, låg och trängdes med mig och drack massor med vatten ---> till att vi fick vara ute och kissa. Undrar varför hon inte ville sova hela natten? Nä hon var väll inte trött eller nåt :)

Idag var jag & Minna hos mina kusiners farmor och farfar med deras Estrela/Leonberger korsning Mia. Minna & Mia tyckte verkligen om varandra även om storleksskillnaden va brutal. Men Mia förstod att Minna var äldst och respekterade vad Minna tyckte. Nu vet jag en annan hund än just boxer som kan leka brutalt. Först var Minna reserverad, hon har aldrig lekt med en så pass större hund tidigare, men efter ett tag blev Minna riktigt pigg på att leka. Fotade och fick en massa super bra bilder.

Här kommer några av dom:

Hundar på språng



What aaaa WOOLF! :P

Efter en lekomgång så fick Minna gå in och vila. Hon var ju ganska trött över att behöva hoppa i snön samtidigt som hon skulle leka med Mia. Jag tror att hon tyckte att det var ganska skönt att få vila lite. Mia är väldigt vältränad och hon har långa ben så för henne var inte snön något som var jobbigt. De fick iallafall leka igen då Mia började hämta stövlar i ren protest mot att hon ville att Minna skulle leka.



Ovan & under. Fräkt!

Mia in motion




Minna kan sina miner :P

Graaw!

Ja de börjar bli en väldigt massa bilder men det blev så många som jag tycker är härliga. Hoppas ni uppskattar dewt ändå. Här kommer någon till:


- Haha Mia jag är större än dig nu! Hihi ;)

Mia hon är 72cm hög, de ni! Minna är 57cm... mhmm en del skillnad.

Nu räcker vi tunga :P

Nä nu får det räcka med bilder - finns fler men jag tror att alla har förstått att de hade roligt och att det blev riktigt kuliga bilder.

Kram på er alla!

Hejdå skåne!

Hallå alla som läser bloggen!

Igår resde jag & MinnaMupp upp till min moster, hennes man och mina 2kusiner i Västergötland mellan Hova & Lyrestad. Vid 10.10 tiden (haha) var jag och Minna ute och promenixxade. Minna hon lekte och stod i. Hon verkigen älskar när vi är ute och hon får leka som hon vill. Hon speciellt älskar att kampa och att ha en grej som matte vill ha. Hon kan hålla på i timmtals med den leken om bara matte hade orkat ;) Efter promenaden och allt packande började Minna bli lite bekymrad om hon skulle få följa med denna gången som matte skulle resa. Det märkte hon att hon skulle få när hon fick följa med matte på Lund C. Hon tyckte att det var lite läskigt att gå till perongen då det kom ett tåg susande förbli medens vi var i tunneln men de gick över som tur var.

Väl på tåget skötte sig Minna jätte bra. Hon bara satt och vilade eller sov. Väl framme i Göteborg så tyckte jag att det var lite jobbigt med stor väska och Minna på samma gång. Som tur var så sa de i förra tåget var vårat nya tåg stod men först hamnade vi fel då det inte stod nummer på vagnarna men de lösde sig som tur var men de var lite jobbigt ändå. När väl tåget gick så fick jag och Minna en hel kupé själva ett pat stationer sedan kom en jätte trevlig ung tjej som hade en jätte fin Korgi kille (västgötaspets liknande fast gul och lite större och en bra bit längre) tror hon ska Korgi iallafall. Tycke mellan han och Minna sågs direkt men båda var ändå jätte duktiga. Jag och matten snackade ganska mycket. Det var mycket trevligt och gjorde resan mycket lättare tyckte jag.

Väl framme i Töreboda var både jag och Minna extremt trötta och Minna tyckte att det var spännande med ett nytt ställe men hon gillade inte när min yngsta kusin skriker. Det är precis som om hon tror att den skriker på henne. Jag tror dock att Minna vänjer sig ganska snabbt. Dock är här deppigt mycket snö och svin kallt! Inatt har de varit -22 och hemma klagar vi över -5 och typ 5mm snö. Hihi de ska jag inte göra längre... :S Stackars er som bor här uppe i norr. Hur klarar ni er?!

Idag är jag och Minna hemma själva. Ganska skönt så att Minna kan få slappna av lite mer. I förmiddags var jag och Minna ute på en fin lite promenad. Tog med kameran så det blev lite bilder.


Ett sött litet hus intill moster.


En söt liten kvist på mosters häck.


En söt liten Minna i snön.

Nu gör vi en liten jämförelse...
 
Hemma: Skåne <3     Borta: Hova </3

Ser ni vilken skillnad!! Uss Uss Uss, dock är snö ganska fin att titta på :P

Efter promenaden så fick Minna ett märgben som jag hade med mig hemmifrån som hon nu har jobbat med i ett par timmar. Min fina lilla tosa!


MUUUMSS! Säger MinnaMupp!

Själv tittar jag på Barnkanalen och lyssnar på Phil Collins, haha, MYSIGT!

Ha de bra alla finisar!
Kraam Minna & Amanda

Kall dag idag

Hej hej allesammans!

Sitter nu i skolan och skriver om energi... hmm suck, de e ganska tråkigt. Längtar hem till min lilla Mupp! Fast jag ska ju hem ikväll. Tar bussen 15.43 och e hemma typ 17.00. Men det är värt de.

Ska sedan till katt&hund affären i Höör för att köpa en ny klotång. Det behövs, den jag har e sönder så det får bli dax för en ny nu. Efter det åker vi nog till klubben om det inte är för kallt men de får jag verkligen hoppas att det inte är.

Nu är det bara 1,2,3 dagar kvar till sportlovet! På lördag vid middag åker jag upp i sverige med Minna, ända upp till Töreboda i västergötland till min moster + hennes man + mina 2kusiner. Jag och Minna ska nog spåra en hel del och jag ska hjälpa mosters man med deras/våra  kor som finns där uppe. Längtar!!

Jag gör kanske et nytt inlägg ikväll, får se

Kram

Ooooj glömde




Glad alla hjärtans dag!!



Plugg, plugg och åter plugg

Hej allesammans!
Idag är det måndag vilket innebär att det är skola och det är inget jag är allt förtjust i. Bor på internat och går naturvetenskap - plugg! Efter skolan (16.00) gick jag och några kompisar till Kockens i Svalöv för att käka lite pizza. Det var gott, jag och Pernilla delade en hawai, mums! Efter en god pizza o en blåsig promenad tillbaka till internatet. Nu har jag suttit och skrivit en frögroningsrapport som inte ville som jag ville. Skulle lägga in bilder i dokumentet men de ville inte riktigt som jag ville sen när jag skulle skicka skiten så ville inte min mejl skicka det av någon anledning.... suck! Nu har jag iaf ca 4h till med arbete. Tänkte som så att om jag försöker göra allt idag så slipper jag sen och har kvar grejer över lovet är inget jag tämker göra.
Saknar Minna! Det är det absulut värsta med att bo på internat och gå på en skola som är en bit hemifrån. Jag åker hem till Minna och familjen på onsdag, då åker vi också till klubben och tränar lite lydnad och har det roligt och trevligt. Den onsdagen fyller hela mina veckor, utan den hade jag inte klarat de :)
Lägger här upp en bild från en promenad jag och Minna gick på för någon vecka sen. Ganska fin tycker jag för att vara tagen med mobilen :P
Saknar lilla muppan <3
Nä nu får jag återgå till pluggandet.
Höres gott folk!

Vackra dagar

Nu har äntligen snön försvunnit! Bar mark älskade bara mark. Nu kan jag och Minna gå på de härliga långa promenaderna och träna mycket mer med lydnaden. Har verkligen längtat massor till att kunna träna mer på allvar.

I onsdags var jag hemma ifrån skolan då jag hade en läkartid i malmö, jag är inte sjuk iaf XD. Det var verkligen helt underbart väder i onsdags solen sken och knappt ett moln på himeln. Underbart!! Jag passade på att ta med den nu fungerande systemkameran + minna ut på en uppfriskande och härlig promenad. Vi gick över de gamla betena hemma och sedan en bit på asfalt och sedan in på en mindre grusväg. Samma resa hem igen sen.

När vi var på betena så lekte jag och Minna massor. Jag tog många bilder och där blev en och annan riktigt bra tyckte jag. Minna börjar verkligen bli bra på apport också. Hon kan vänta till kommando, springa fram till föremålet, ta tag i föremålet, springa lite halvomhalvt zickzack till mig och sedan lägger hon den knappt en halv meter framför mina fötter men sen är det stopp. Hon går inte fram hela vägen, vet inte riktigt hur jag ska göra för att få till sista biten fram till mig. Någon som kan ge lite tips?

Här kommer några bilder:


Lek

Sitta fint

Sitta fint - titta bort

Kolla på 2 skolabarn som hoppar av bussen, ytterst intressant

A´Natura in Södra Munkarp - Mitt & Minnas underbara område

Ytterst söt min lilla Mupp

Efter promenaden åkte mamma och jag in till Eslöv för att hämta min kompis Pernilla som kommit med bussen. Jag och Pernilla gick och handlade lite på lindex. Det blev ögonfrans böjare, hårspray och bodylotion. Sedan bar det av för att hjälpa mamma inne på ICA. Hon stod i kassorna när vi kom, såg ut som att hon tyckte att de var skönt att vi kom för att hjälpa till. Efter inpackning i bilen bar det av hem för att packa alla saker till träningen på klubben.

Väl på klubben så gick jag, Minna & Pernilla en liten runda för att sen göra kanon linförighet, hopp och ligg/stå under gång. Minna var verkligen suverän! In i klubbhuset för en härlig fika och prata hund. Alltid lika roligt tycker jag. Åke som är min mentor på klubben frågade om han skulle titta när jag tränade (han var sarkastisk och de fattade inte jag). Så när jag vatt ute och hämtat Minna så fick jag fråga Åke om han verkligen skulle titta eller ej. Han skrattade och sa
- Ja då får jag ju göra som jag sagt, haha.

Åke gav mig många bra tips på hur vi kan göra linförigheten ännu bättre. Han tyckte att jag skulle sänka kraven lite och ha mer roligt. Minna går en 20cm bakom mig så att hon har huvudet vid mitt ben. Åke trodde att de berodde på att hon kanske inte tyckte att det var roligt nog. (Det var riktigt bra tips för nu när jag tränade lydnad igen och gjorde det med mindre allvar så kom hon fram i rätt position, kändes skönt att inte ha klantat till hela momentet eller nåt).

Idag tog jag och Minna en härlig 2h promenad i det härliga vädret, tyvärr så kom inte kameran med men det var verkligen super!!

Ha en bra dag allesammans
Kram Amanda & MinnaMupp

RSS 2.0