Träning inför utställningssäsongen

Hej!

Idag såhär dagen efter fest känner jag mig riktigt toppen faktiskt! Solen skiner och det är +8 grader ute. Me like!

Igår var jag och Natalie i halmhuset igen för att träna lite. Dock var vi kanske inte allt föör taggade med tanke på det fruktansvärda vädret och att vi var, lite gnälligt kanske, trötta. Dock så kände vi verkligen för lite utställningsträning. Jag och Bozz behöver lära oss att springa utan att göra känguru hopp.. Igår gick det verkligen bra. Bozz sprang mycket snyggt och jag har äntligen funnit sättet att göra detta på. Efter att ha sett en bild på en springande boxer från Atibox förra året har jag förstått den svåra konsten ;) hehe.


-Ååh matte, godiiis!



Riktigt fint står han tycker jag :D

Emma kan hon också :D

Efter träningen körde vi hem och lagade mat sen åkte vi in till Eslöv för att hitta en affär med inriktning IPO men vi kom fram till att det var nog bara en internet butik eller nåt... Natalie lämnade mig på körskolan och efter att först ha gjort teori och sedan kört sa min körskolelärare att nästa steg var halkan och sen var det dax för uppkörning&uppskrivining. Nu är det nära, frihet här kommer jag!

Idag la jag ett IPO spår ute på betet till Bozz och ändrade på de saker som blivit lite tokigt sist. Jag la köttbullsbitar i nästan varje steg och jag gick på en rak linje istället för att gå som man brukar. Bozz var faktiskt fenomenal om jag får säga det själv. Han var nästan hela tiden i spåren och kollade nästintill alla mina steg. Han var dock lite förvirrad men det är ju för att det bara är 3e gången jag försöker lägga ett bra IPO spår. Det faller väll på plats såsmåningom. Efter spåret tränade vi lite lydnad. Han har verkligen börjat bita bra i allt jag vill kampa med och han har fokus hela tiden. MEN en sak Bozz inte gillar är att stanna kvar i liggande ställning. Sitta går bra men hellst inte ligga ner tycker Bozz. Jag tror inte att det är underlaget utan mer att han gillar inte att ligga ner medens jag står. Hjälper jag honom med t.ex köttbulle ner i ett snabbt läggande så går det bra i alla underlag. Får se hur jag ska göra. Det är bara att träna vidare. En mycket positiv sak är att han börjar komma med sakerna när han har vunnit dem. SÅÅÅ roligt!!! 

Nu känns det som att det blev en del text menmen..

Kram på er alla där ute och ha en jätte fin icke bakfull dag som jag ;) 

Träning nu igen

Hej!

Nu blev det senare än vad jag tänkt med att skriva om helgen som varit men nu kommer det iallafall, håll i er!

I fredags var jag hemma från skolan för att jag hade probs med astman och Natalie fick jobba själv i stallet även om jag hjälpte henne till en början. Jag fick istället vara boxer vakt vilket jag mer än gärna är. Det för mig tillbaka till när jag själv hade 2 st. Jag saknar den känslan av 2 boxrar. vet rätt vad det är har jag kanske 2 igen... ;) Emma & Bozz är verkligen duktiga, efter att ha busat en stund gick vi upp till mitt rum och vovvisarna bara slocknade och sov i säkert 1,5h. Mysig kväll helt enkelt!

Lördagen började tidigt för att förbereda lite inför träningsträffen som vi skulle ha hemma hos mig eller iallafall under mitt befäl. Klockan 9 var alla här(Tobbe, Kaxe & Hanna, Johanna, Jaffa & Java, Stefan & Bonnie, Kent, Yvette & Bizon samt vårt lilla gäng. Vi började med att åka ner till skogen där vi skulle spåra. Det gick mycket bra för alla tyckte jag även om alla inte tränat lika mycket som andra.


Johanna & Java

Ååh vad roligt att hitta en apportis sa Java!

Jag och Bozz vid apport

Lugnt, noga och metodiskt - så ska de va tycker Bozz

Tyvärr var det alla bilder från hela dagen från Natalies kamera. Johanna har några till. ska se om jag kan få dom :)

När vi varit i skogen så åkte vi hem till gården och utanför på ett bete la vi IPO spår. Snacka om annorlunda mot svenskbruksspår. Tror att vi kan ha nytta av att kunna IPO spår i framtiden. Efter mycket god mat som min älskade mor lagat åkte vi till vår andra gård som har ett tomt halmhus där vi var och tränade lydnad. Måste säga att jag var verkligen imponerad av alla!! Roligt att se hur långt alla kommit och hur bra de var. Min och Bozz insats var faktiskt riktigt bra tyckte jag. Han hade verkligen koll på mig hela tiden. STOLT MATTE!

När vi sedan kom hem var klockan 18.30. Vilken dag alltså, tack! Hoppas på flera sådanna här dagar i vår.

Innan jag slutar med mitt inlägg måste jag lägga upp en bild på en viss cheesecake som jag bakade i söndags..

Använd INTE mjukost som är smaksatt med vitlök i en sheesecake... DET BLIR INTE GOTT! & det hjälper inte med att ösa ner socker i den... Hahah

Hejdåå på er!

Årsmöte och träning

Hej på er!

Förra helgen på lördagen var jag och Naty + doggsen i Höör och tränade lite lydnad. För första gången på länge körde vi båda 2 samtidigt med doggsen. Jag tror enligt vad Naty sa att det hade inte gått så pass dåligt på mycket länge. Tråkigt måste jag säga! För mig och Bozz gick det riktigt bra. Vi körde som vanligt inga färdiga moment utan vi tog några steg av varje. En sak jag tränade mycket den lördagen var att Bozz skulle få vinna leksaken när vi lekte för att sedan ha han till att komma med leksaken. Han är kanske inte den som springer iväg med leksaken när han fått den och han är i koppel utan han står bara där med leksaken i munnen ca 1,5m ifrån mig utan att komma, utan att gå. Fast denna dagen kom han! Såååå glad! Vi hade super fin kontakt och vi lekte och hade det riktigt skoj!

Sedan på söndagen var det dax för årsmöte på Hörby BK för Södra lokalområdets boxerklubb. Jag är egentligen inte särskilt insatt i hur ett möte på det viset går till men jag och Natalie försökte verkligen hänga med i svängarna. Jag blev invald som suppleant och arbetet som en del av styrelsen började omedelbart vilket jag tyckte var skit roligt! Jag fick i uppdrag att fixa en framsida till SLOs medlemsblad samt försöka ragga lite sponsorer samt skriva en pressentation om mig själv. Om jag en dag skulle vinna massor med pengar (inte för att det är så troligt men ändå) då skulle jag fixa så att SLO fick en egen stuga och en egen apellplan!

Precis innan årsmötet var Winston med matte Jenny ute och lekte. Jag frågade om Bozzi fick vara med. Winston är en månad äldre än Bozz. Jag tycker det är viktigt att Bozz får leka med jämnåriga boxerhanar så att han hellst inte ska bygga upp någon aggression. När hundarna var i koppel innan så var det lite gruff från Bozzens sida men när han lugnat ner de små nerverna släppte vi dom. Winston är lite bordus men det gick faktiskt jätte bra. Sedan släppte Natalie Emma och hon gick direkt in i rollen som "den som bryter" när små pojkarna blev lite för närgångna (utan gruff). Härligt må jag säg!

Tyvärr inga bilder från helgen :(

Söndagen den 5.e Februari

Hej på er!

Mycket har hänt sedan jag skrev senast och tiden bara flyger iväg och jag har inte haft någon riktig lust att skriva om jag ska vara ärlig. Det ska i varjefall bli ändring på det nu! Jag tänkte att jag skriver datumet för händelsen i rubriken och sen uppdaterar jag med ett par inlägg. Låter det bra?




Såhär glad får man ta och vara när man är på en underbar promenad i blåsten med sina bästa vänner


Förrförra helgen på söndagen åkte jag och Bozz till Landskrona för att bara vara med Natalie och Emma. Ingen träning inplanerad även om vi kanske hade en liten fundering på om vi efter en promenix på Järavallen skulle träna lite på Landskrona BK men så blev det inte med något av vad vi tänkt. Där var massvis med både folk och hundar på Järavallen. Gick inte att släppa hundarna alls. Vi mötte ett par lösa Golden när vi typ precis släppt våra hundar. Bozz sprang dit men så skrek jag stanna. Han stannade 3m från de 2 Goldens och stannade där ända tills jag kom fram. Dutti Bozzi! Jag och Naty bestämde oss för att åka ner till Barsebäcksstrand i stället. Hundarna lekte och lekte, kasade på isen och hoppade runt i sanden. Kärleksparet #1!

Efter lite vila och för oss 2-benta varm choklad begav vi oss till Karslund parken för att se vad Bozz tyckte om grisar, får och getter samt gå en liten prommis och umgås. Bozz tyckte att getterna var lite konstiga men tvekade inte när han skulle lukta på dem. Grisarna var liiite konstigare tyckte han. Annars gick det hur bra som hellst och vovvisarna kan ju inte vara ifrån varandra mer än max 5min.. hehe.








Även om detta är det första av inläggen så hamnar den längst ner såå

Ha det bra så ses vi väll nån dag

Vacker vinterdag

Hej!

Jag har varit hemma från skolan nu i 2 dagar och börjar känna mig bättre och imon är jag ledig från skolan så att jag kan köra med körskolan till k-stad.

Idag har det vari så otroligt fint väder fast det var -12grader. Jag och Bozz passade på att gå ut på en långpromenad. Bozz kan sköta sig bra i kopplet men han är ibland så ivrig på att få titta på nånting tex en grästuva eller något i ett dike så han håller på att dra omkull mig :S lilla busen. Vi gick bort till våran 2.a gård för att titta in i de gamla husen som är där. Bozz blev först lite låg men väldigt snart ville han kolla på ALLT såå söt.


Vår andra gård som står tom och lite småläskig 

Kolla matte jag kan sitta fint medens du håller en godisbit ;)

När jag och Bozzi kom hem bar det av till vetrinären för att ta rabiessprutan. Bozz var som vanligt älskad av allt och alla men Bozz tyckte att vetrinären som stack han var lite dum. Han var lite småsur en 5min efter men sen hade han glömt det. Vi vägde han och han vägde 25,7 kg. Stor pojke!


Bozzi hos vetrinären

Så nu har Bozz ett pass och kan resa med mig om 3v om vi nu skulle vilja de vill säga

Hejdåsan
 

RSS 2.0