Kurs!! Som vi har längtat

Hejsan allesammans!
Ni ikväll klockan 19.00 startade tävlingslydnadskuresen med Peter och ett gäng andra roliga deltagare. 2 boxrar - Minna & Helga :D Det var verkligen ett jämnt gäng där nästan alla låg på samma (höga) nivå tyckte jag. Det var dock inget härligt väder. Det regnade konstant men Minna hon brydde sig inte om det hon satte sig och la sig ner precis som om det var vilket väder som hellst. Ivilket fall som hellst så var våran intruktör Peter ännu bättre än vad jag trodde. Ett högt men ändå bra tempo samt att han hjälpte en på inviduell nivå. Det var inte heller mycket dö tid som man bara stod utan det var riktigt bra. Fick lära oss att göra vänster svängar. Något jag inte innan gjort då jag inte varit säker på hur man gör men Minna är super lättlärd och lär sig de mesta på de första försöken. Efter fikat regnade det ännu mer. Gjorde kontakt övningar som gick bra men mot slutet märktes det att Minna var duktigt trött.
När vi skulle gå hem så sa jag hejdå lite personligt till Peter och då sa han: Träna nu på vänster svängar och kontakt, du har en riktigt bra hund. JAG=SUPER GLAD (fast att jag vet att Minna är den bästa av dem alla, i mina ögon iallafall). Peter har ändå innan inte sett mig och Minna träna och har inte brytt sig allt för mycket heller. Han verkade mycket förvånad över hur bra vi faktiskt var.
Längtar redan till nästa torsdag!!!
Kraam & gonatt! :D

Liten länk

Hej igen!

Visar nedan en länk till ett klipp då jag och Minna tränar linförighet. Jag snackar en del med henne men det är för att hon ska tycka att de är kul och att hon ska vilja komma fram till min sida.

http://www.youtube.com/watch?v=6pmJwBP2V6w 

Vad tycker ni annars? Ser de bra ut förutom att jag glömde säga fot en 2ggr eller nåt?

Ha de bra sålänge
Kraam


Nya saker

Hejsan!

Igår var en jobbig dag alltså... går inte in mer på den jobbiga biten mer än att jag är hemma från skolan för att min astma är så jäkla dryg nu efter att ha plågat mig själv under Mila. Varför gör jag det? Nu är det iallafall onsdag och jag har vatt hemma hela veckan. Känns nästan som att jag kommer att vara de resten av veckan också vilket Minna säkert tycker är bra. Sen ska jag prata med min mentor om att kanske få hemstudier en stund så at jag orkar komma tillbaka med mycket energi för skolan. För just nu så är jag bara så trött på det! Men nog om mitt klagande!!

Men efter den jobbiga början på dagen så åkte jag, mamma och Minna iväg för att sätta in alla mina mynt på banken som jag samlat på i kanske 2-3år... de blev en del :D 1723 kr! Hihi super bra. Senare på eftermiddagen så åkte vi till Teba i Höör för att göra en underbar och avslppnande shopping. Minna fick några dental sticks, ett nytt ko gossedjur som hade ett jätte roligt ljud, spårpinnar tills lägret, klämmor o snöre tills lägret och sist men inte minst (störst) så fick Minna ett 1m långt rep som var tjokt och rörligt. Var en chansning om hon skulle gilla den.

Minna med sina saker i sin lilla korg :P

Vilken tur att jag köpte de snöret alltså för hon ÄLSKADE det!! Vet att hon älskar att kampa och dra och sånt men detta var som en helt annan hund när hon fick leka med den. Tänka sig!

Men nu när jag tänker efter, Minna har blivit mycket modigare och kan säga till mer. Sist vi träffade Natalie och Emmsan så sa faktiskt Minna till Emma så att hon blev helt paff. Minna börjar visa allt mer med Emma att hon är den äldre. Himla fräkt! Meeen Minna fyller ju 2år om 2veckor så hon kanske börjar känna sig mer vuxen nu?

Och sen ett annat exempel är förregår när jag, mamma och Minna var och fixade i rabatten. Jag skulle hämta en räffsa och när jag kommer fram med reffsan så blev Minna helt galen. Hon ville leka med den. Sååå de fick hon. Jag sprang runt med räffsan och sånt. Hon började skälla på ett valpigt super gulligt sett! Hon blev riktigt tuff, vågade komma fram till räffsan och... hmm BITA I DEN!!! Så skulle Minna aldrig göra annars, alltså våga göra det. Hon hade fått när hon vet att det är lek och inte när vi räffsar vanligt (för hon märker skillnaden direkt). Wow tror att min lilla flicka snart inte är någon liten flicka längre... Både bra och dåligt känns det :)

Oooh innan jag slutar skriva måste jag bara lägga upp en bild som jag tog för någon dag sen, hihi himla kulig!!

Min lilla Mupp!

Ha de bra allihoppa
Kraaaam

Hmmm nu får jag uppdatera om Mila igen.. XD

Heej

Jo nu får jag väll uppdatera om Mila i fredags då mjölkkorna ställdes ut. Det gick faktiskt mke bra för oss på Bokehill måste jag säga! :D

1870 Bokehill Throne Verna     Throne x Roy    4.e kalvare    
placering: 1 iklassen med bästa juver, senior champion & honerable mention

1413 Story      Lee x Lindy    6.1 kalvare
placering: 1 iklassen med bästa juver

Sedan blev Storys dotterdotter (Goldwyn x Merchant x Lee) 2.a iklassen, reserv intermedite champion & reserv grand champion Ägare: Anna & Anders, Skogsgård.

Nedan följer nåfra bilder:


Verna & Steve

Story & jag

Great cows come from great genes ;) Barnbarn & mormor - Story & Story

Min visning kändes bra och jag kan ju konstatera de att med boxrar så är det snäppet bättre! :P

Kraaaaam

Mila 24/3 & nystart tävlingslydnad!

Hej

Torsdag på Mila var köttisarna dag och jag satt ensam nästan hela dagen. Roligt när folk från svalöv kom och tittade till moi! :D

Efter lång väntan så var jag äntligen påväg hem för en snabb packning och vidare till klubben för intrudoktion i tävlingslydnads kursen. Ska bli himla spännande och roligt med den kursen. Kommer nog att lära mig massor där alla deltagare utom jag och 2 till har tävlat mke och har ganska mke erfarenhet. Men jag ska köra på min och Minnas nivå och jag ska till mig alla tips och sedan göra på de viset som jag finner bäst för mig och Minna. Efter genomgången tog jag ut Minna på en snabbisträning. Hon var jätte duktig och alltså gud vad jag har jobbat på att hon ska komma upp vid min sida i linförigheten och fria följett och det börjar verkligen nå resultat. Skam den som ger sig! :D

Kraam, nu kommer inte fler inlägg förrens tidigast ikväll kraaam

Dagen innan Mila 23/3

Tjaa again!

Idag vart de mammis födelsedag (25.... haha). Jag var faktiskt lite kass måste jag säga, hade totalt glömt mammas födelsedag den morgonen! Fy på mig! Frida hade med sig semlor som vi åt efter frukost. Myssiiiigt!

Denna dagen var extremt hektisk. Pappa gödslade hos kalvarna, Steve klippte, vetrinären skulle komma på besök, Lely gubbarna var där för att fixa med den 5.e roboten och så skulle jag och Bram iväg till Eslöv för en massa ärenden. Mke att göra o full rulle på Bokehill alltså! Klockan ca 15.00 åkte korna in till Jägersro i malmö. Senare på kvällen kom jag, mamma och Kajsa också in. Lite bilder från dagen.

t.v Story        2 t.v Göta                       2 t.h Lena               t.h Verna

En riktig fuling! ;)

Dagen till ära, fan va motigt de känns att dagar man upplevt kommer ALDRIG igen... Kraaam

Dagensdag innan Mila 22/3

Tjenixxen!

Denna otroligt långa dag var den sista skoldagen för mig denna veckan. Det kändes extremt motigt att gå till skolan men man får ju göra sånt ändå :) Efter skolan så gick jag direkt ut på en promenixx med Minna. Det var skönt och solen sken som bara den, 11 grader! Sååå skönt. Minna uppskattade promenaden också. När vi gick så kom precis mamma hem med Bram och Steve. De hade varit och hämtat Steve i malmö. Han är här i sverige för att hjälpa oss att klippa, tvätta m.m mke trevlig kille de men han var rädd för Minna ibörjan för när de skulle kliva av bilen så skällde Minna som satan för att det just kom någon. Haha sen fattade han att hon var nog den minst farligaste hunden i världen!

Senare på kvällen kom Daniel med hans systers hund Castello en blandras som var mke trevlig. Minna ville att han skulle leka med henne men han ville bara gå runt och kissa. Men ibland hade de sina rus.

Minna & Castello


Dagen gick vidare precis som alla andra dagar...

Kraaam o snart kommer fler inlägg till ert förfogande av de senaste dagarna!

Malmö internationella

Hejhej

Igår var jag, Natalie & Ellinor på malmö internationella för att ställa ut Emma och ha en rolig aktivitet för dagen. Det får bli en kort rapport idag för mer utförligt om dagen www.boxernemmaochjag.blogspot.com

Jag hade super roligt och vill verkligen tacka för dagen, bääästa på länge!! Träffade många härliga och nya människor för mig. Grattis till Natalie & Emma som fick Exellent, 2.a efter tiken Typhoons Felicia. Michael & Sune som fick Exellent, 1.a fast utan CK. Ann & hennes fodertik Quizmania som blev BIR-valp. BIS 2 - valp. men också till Emmas bror Elvis som fick Very good sedan vill jag bara säga STORT GRATTIS även till BIR & BIM hundarna.

Efteråt körde Natalie mig hem. Minna & Emma blev uppöveröronen super glada!! Jag och Natalie med förståss ;)

Ha det bra
Kraaaam

Alla fina saker försvinner någon gång

Hej

Inatt flög min älskade lilla Fauna in i ko himlen. Hon käkar säkert gräs tillsammans med Blair. Hon dog någon gång under natten troligvis så orkade inte Faunas hjärta längre. Hon var min första showmanships kviga och jag hade med henne på Elmia 2003 och hon var rent ut av bara pest på Sommarmjölk 2004 men Fauna du är Mo min fina ko. Fauna föddes 12 februari 2003 och dog den 19 mars 2011 Fauna du kommer alltid att finna i mitt hjärta, saknar dig så <3


Min älskade Fauna Rest In Peace <3

Jag har varit deppig hela dagen, eller iallafall ändå sen jag fick reda på vad som hänt. Men nu ieftermiddags/kväll så var jag ute med mina på en lång, lång promenad. De var riktigt skönt och Minna tyckte att det var riktigt roligt med. Man får koncentrera sig på det som finns och inte på det som inte längre finns.

Imon blir det att åka o titta på Malmö internationnela på Jägersro, vi kanske ses där!

Kraaaam

i-val!!

Hejsan!

Nu är det så att jag tror jag valt mina i-vals kurser, låter de kul?

Företagsekonomi A
Lydnadsdressyr
Etologi - läran om djurs beteende
Pälsvård
Viltvård
Ornitologi

de är dom jag vill ha men var tvungen att ha med en kurs till o då blev det
Historia A

Så vad tror ni? Kul?

Kraaam


Ny utläst bok!

Hejhej

Kortkort inlägg! Jag har precis läst ut boken "Elsas Mode" av Sofi Fahrman en bok som jag tyckte var bra och rolig. Den handla om 21åriga Elsa som sticker till stockholm och där startar hon en modeblogg. Hon träffar på många äventyr med både killar, fester och mode. Gillar man sådanna böcker så kan jag varmt rekommenera!


Detta är bok 1 av 3
Nu ska jag se om jag kan få tag i de andra böckerna

Kraaam

Underbar dag med Natalie, Emmsan, Jessica & Malte!!

Tjenahoppsan!

Idag har varit en helt fantastiskt rolig dag bara älskar den fast att vädret inte var super perfekt så kunne de ha varit mke, mke värre. Allt började med att när jag öppnade mian stackars små ögon i morse så ligger jag intill väggen med täcke bara på halva kroppen och så ligger där brevid min sida en super snarkande boxer uppochner som har 20cm över på andra sidan och ligger på nästan allt mitt täcke - Amanda påmin dig själv att INTE ha en 90säg och en boxer. Nono den ekvationen funkar inte!

Iallafall vid 10.45 bar det av för att möta Natalie och Emma för att sedan åka till Landskrona brukshundklubb(Saxtorp tyyp) och träffa jessica och Malte. Väl framme så satte vi igång att gå dit vi hade tänkt att spåra. Har bara vatt på landskrona brukshundklubb mer än 1 gång och det var på boxerbuset - 2010 men nu var vi typ bakom klubben och det var verkligen himla fint att spåra där såvida man inte är för många deltagare. När alla spåren var laggda gick vi till hundar och tog en liten promenad för att sedan börja på spåren igen.

Senast jag och Minna spårade var i typ oktober vilket betyder att det är ca ett halvt år sedan. Jag trodde att vi skulle vara jätte dåliga efter så lång tid men vissa bitar av spåret spårade Minna med stor lust och en jäkla vilja och snabbhet men var ändå noga. Andra bitar bara virrade hon i tomma intet och vi totalt missade en pinne menmen de är inte hela världen. Är verkligen super nöjd med mín och Minnas insats idag! När alla var klara med spåren så släppte vi alla 3. Guud så bra de gick. Minna visade Malte ganska tydligt att han inte skulle gå nära utan att vara aggressiv. Minna brydde sig bara om Emmsan medens Malte och Emma verkligen gillade varandra. Minna var annars jätte, jätte lugnt och verkande mognast av de alla 3 fast att hon låg i mitten. Malte är 3, Minna 2 och Emma snart 1 år. När vi gått till bilarna sa vi hejdå och att vi snart skulle ses för lite träning igen.

Jag och natalie bestämde oss för McDonalds och i kön till McDrives så i bilen framför oss stack det ut ett stort helt fantastisk boxer huvud!!! Tänk er glädjen hos mig och Natalie. Natalie försökte skrika på dom men tror inte att de hörde sen tror vi att de upptäckte oss och sen var vi bara tvungna att äta i hamnen och dit körde bilen med boxern också. De skulle till Ven. Om ni i bilen vet vilka vi är, hör av er för det var den finaste boxer vi sett på länge!! Hör av er! Efter maten så åkte vi på en touring i Landskrona och sedan ut till rasthagen vid stranden. Där blev det en del fina bilder, titta här:

Kolla så fint vi kan posa ;)

Öööh Emma du ser weird ut i den posen, tycker Minna

Här var nog något intressant!

Min favvo bild iaf :P Gillar både Emma och Minnas uttryck

Natalie hittade en död råtta som hon kastade till hundarna...

... hon kastade en råtta... en gosedjursråtta!! hihi

En bild på Emmsan

Emmsan i profil

MinnaMupp!!

Lite dubbelhandling här iform av kompisen Emma och Minnas älsklingsboll Ture.

Det var allt för idag, nu sover Minna iaf ;)


Underbar bild som får avsluta detta inlägg

Kraaam

Kul i geggan

TjenaHoppsan!

Idag har jag haft min sista dag på kursen Basmaskin Körning - G efter en vecka med att köra träktor. Himla bra och roliga poäng dom. Jag har kommit på mig själv att jag är ganska bra på att köra. Det var mycket roligare och betydligt mindre läskigt än vad jag trott och sen visste jag inte att man fick så otrolig träning i rumpan... hehe, har duktigt ont i rumpan av allt skumpande i traktorn. Jajja nog om de. slutade 11.00 idag - så jäkla skönt måste jag säga. Hemma vid 13.15 efter lite matshopping på ica. Har lagat mat och masserat Minna lite. Hon tyckte att det var jätte skönt. Hon la sig och snarkade under tiden jag höll på. Efter maten stack jag, mamma och Minna ut till stallen för att hjälpa Daniel som jobbar här men när vi kom ut så var han redan klar.

Jag och Minna gick då till ett av fälten utanför. Där var super kletigt och geggigt med lera. Minna älskade det!! Lilla lortgrisen!! Vi lekte och lekte, verkligen super kul fast att vi båda blev duktigt skitiga. Efter en runda runt stallarna m.m så gick vi in och Minna fick sig en liten dusch - inte uppskattat.. hah. Ja och nu sitter jag här och gör ett litet blogg inlägg :D

Imon ska jag och Minna med Natalie och Emma till Saxtorp skogen där träffar vi Jessica och malte för lite spårning. Det var länge sen jag och Minna spårade men jag tror att det kommer att gå suveränt ;) Längtar dit!!

De va allt ifrån oss idag
Kraaam 

Vackert väder & underbara hundar

Hejsan!

Idag har det varit full fart från start till slut! Började dagen med att vara ute i stallet och ta in 1413 Story för tvättning. Hon ville INTE med och tvättas. Direkt när hon såg grimman så visste hon, jag menar Mila iår blir nog hennes 6.e, 7.e (kanske) utställning. Stackars kossa! :D Hon var ju inte liiite skitig heller! Jag har verkligen glömt hur otroligt jobbigt det är att hålla på med kor(tvätta, träna, klippa m.m) gud jag har värk i hela nedre delen av kroppen efter allt skrubbande + att mina naglar är typ helt försörda(inte för att jag bryr mig om mina naglar men ändå). Ska upp och tvätta henne imon igen ni när det ändå är +grader.

Efter tvättningen hjälpte jag mamma och daniel att flytta kalvar till helt nya boxar utomhus. Snacka om att alla kalvisar blev super lyckliga över deras nya kryp in. Alltid mysigt! Så här ser de ut ---->


Efter detta gick jag in för att laga mat. Helt plötsligt hör jag att någon kom. Ååååh mitt på gårdsplanen står Natalies bil!! Hihi överlycklig! Fort som bara den tog jag på mig jackan och släppte ut Minna och hon såg direkt att det var Emmas bil. Senare gick vi allihopa ut på en promenad i det fina vädret, +6 och strålande sol!! Här kommer några bilder frånvår promenad:

Emmsan bekantar sig med kisekatten Börje

Emmsan hälsar på kalviiisar

Full galopp!! :D

Jag och Natalie gjorde skuggfigurer. Hahah riktigt kul faktiskt.

VARNING FÖR MYCKET FARLIG HUND! .....eller inte ;)

Natalie med doggisarna

Detta får bli den avslutande bilden. Himla härlig bild tycker jag.

Kraaaam på er alla !

Höör BK

Hejsan

Idag har jag varit i skolan och blandannat gjort matte prov som jag tror gick bra. Tog bussen hem och sen slappa jag och Minna lite framför tv.n... mmmm myyysigt! Vid 17.30 gick vi ut på ett av våra ko beten och lekte med Minna rugby boll. Minna tyckte att det var super duper kul med bollen. I leken tränade vi stanna kvar och inkallning. Hon var ganska duktig för jag gjorde det svårt för henne att stanna kvar då jag gjorde mig till. Jag hoppade runt och gjorde jätte konstiga saker men hon klarade det för det mesta :D

Vid 18.30 åkte jag, Minna & pappa iväg till Höörs BK för lite träning. Linförigheten gick jätte bra. Har verkligen lyckats att få fram Minna helt vid min sida igen. Känns skönt! Hon har snabb i att sätta sig också. Tränade stanna under gång, skiiiit duktig! Klarade de momentet med bravur. Körde ligg under gång men märkte snart att jag får sänka nivån där. Hon var inte riktigt med mig på vad jag gjorde. Bara att träna vidare på det. Körde lite hopp också mest för att Minna tycker att det är så jäkla kul. Hoppet klarade hon som vanligt finfint! Efter träningen var det en runda i klubbhuset för att snacka - lika trevligt som vanligt!

Det var en liten rapport ifrån dagen

Hadebra
Kraaam

RSS 2.0