Stuck in reversal?

Hej!

Stuck in reversal? Ne inte så farligt faktiskt men som just ikväll så är det svårt faktiskt men jag ska försöka hålla mig till vad jag och Bozzen har hittat på de senaste dagarna.

Jag och mamma åkte i fredags upp till Elmia i jönköping för att titta på korna på utställningen. Det gick ganska bra för vår del. Kom 2.a i 3 klasser, av totalt 5 som vi deltog i.


Puss sa Luci och mammi

Våran Achamp blev 2.a

Vår Stava blev också 2.a i sin klass

Min mosters kossa mu

I söndags var jag och Bozz i Hörby på medlemsmöte och boxercup. Det var jätte roligt att träffa alla boxerfolk! Tack för en super trevlig dag!


I helgen blir det Tobbes kennelläger, läängtar!




Kram från oss!

Times

Hej!

Imorgon har det gått 4v och visst känns det bättre och bättre för varje dag. Min terapi är Bozz och att skriva om det. Så man kan kalla denna stunden en av mina terapi stunder. Det känns kind of nödvändigt..

Min MinnaMupp!

Idag har jag haft en riktig sovmorgon, till 11.00 tillsammans med Bozz och min kompis Pernilla. Det var verkligen längesedan jag gjorde det. Bozz är helt underbar boxer kille och jag älskar hans upptåg. Men om man nu ska jämföra dem så var Minna ännu mer med att hitta på upptåg. Bozz är så chill på någotvis. Minna kunde göra de mest konstiga saker. Hoppa efter katter i träd, göra skit roliga miner eller rulla sig med en leksak under sig. Bozz är mer sansad och sammansatt, koncenterar sig och är väldigt intresserad och ambitiös i allt han/jag gör. Han ger inte upp, han är på et igen. Jag älskar hans temperament!

Nästa vecka på tisdag så ska jag hålla i vår hund-lektion på skolan. Det kommer att bli 3h lektion om spår/bruks. Det ska bli skit roligt! Bozz ska få följa med och bo på internatet en natt. Tror det kommer att bli en super bra miljöträning med alla människor som bor på internatet men också på själva lektionen då Bozz naturligtvis ska få vara med. Medens jag håller teori ska Bozz få träna på att vara avslappnad i lektionssalen och sedan ska Bozz och jag demostrera ett lätt spår, på den nivå som vi är nu. Hade varit roligt om man kunnat visa ett mer avancerat spår också men nu är vi inte där ännu, sånt är det ju när man har en liten pöjk ;)

Hmm vad ska jag hitte på imon? Jag tror att jag och Bozz ska ut och gå lite i rövarekulan. Där är så mysigt! Får nog ta med kameran tror jag. Börjar bli dax med lite nya kort ;)

Snart är det dax för Tobbes kennelläger, ååh vad jag längtar! Ska bli skit kul att få lära sig massa nya saker!
Kolla vem det är som Tobbe har i sin famn.. http://herosboxer.se/empty_36.html 



Fina vovvar som nu leker tillsammans igen Babsan(vår förra boxer Zorbas barnbarn)
och Minna 6,5mån


En kompis till mig frågade hur jag orkar med att titta på bilder/filmklipp/skriva på/om Minna och ibland ramlar där ner ett par tårar men man måste vara stark för sig själv och för Bozz. Det hade varit värre om jag tänkt efteråt att det var ett felaktigt beslut som jag tagit om Minna men det vet jag att jag inte har. Jag gjorde det rätta för Minna och för den anledningen jag känner mig stark, stark med att fortsätta med Bozz och göra det absulut bästa vi kan!

Minna har gjort mig stark!

Kram allesammas!

I staden

Hej!

Nyss hemkommen efter ett par timmar inne i Eslöv. Jag och Bozzen tog bussen in mot Eslöv. Bozzi var super duktig och la sig ner nästan direkt. Han somnade inte men han var verkligen lugn. Väl framme på stationen tyckte han att allt var skit häftigt, gick vidare ner mot "city" där vi gjorde lite kontakt övningar. Bozz hade verkligen bra kontakt med mig fast att där var en massa nya saker att upptäcka. Vi satte oss på bänkar lite överallt och iaktog människor. Människor är allt konstiga tyckte nog Bozz. Vi käkade glass i kylan och sen gick vi och satte oss på en bänk inne i stationshuset där skrämde Bozz skiten ur 3killar.. han som ser såååå farlig ut ;) Sedan somnade han på bänken bredvid mig. Nöjd matte och skiit trött Bozz!

Jag och Bozzi väntandes på bussen

Lite liten plats på bussen tyckte Bozz

Torget i Eslöv

Bozz fick en gratis glass från kiosktjejen ;)

Min glass, muums!

Min fina kille 5mån idag!

Hadetbra
kram mig & Bozz

Mina boxrar 1992 till nu

Hej!

När jag var 8år så dog vår dåvarande boxer Zorba, 9år blev hon. Hon är anledningen till att jag ville ha boxer när jag skulle köpa för 2,5år sedan. När jag och min bror var små så skyddade hon oss om någon okänd kom in på gården. Hon var min bästa vän. Jag minns dagen då hon dog. Jag kommer ner till köket där pappa och min lillebror satt. Min bror såger helt glatt: - Zorba är död. Jag var skit ledsen hela dagen och låg med mamma i hennes säng. Jag fick slippa skolan och allt. Hon vart en underbar hund!

Sjunnarps Zorba 1992-2001 och jag 2år



Ganska häftigt att det finns kvar fast att hon bara var en gårds/familje hund.

Sedan har vi Minna. Minna som vart min älskade pärla som gjorde att jag klarade några riktigt svåra år. Från början var det så att min bror ville skaffa hund. Han tjatade i typ 1månad. Han ville inte ha en boxer och mamma&pappa ville inte ha något annat än en boxer. Min bror gav tillslut upp och då började jag tänka hur roligt det hade varit med en egen hund. Jag började tjata på mina föräldrar. Tillslut kom vi fram till att om jag tjänar ihop till henne så skulle det gå bra. På min födelsedag den 2.a april fick jag halva "Minna" i present. Mamma skrev på brevet att hon tyckte att hon skulle heta Minna då jag själv alltid kallade mig det när jag var liten. En liten Minna blev det allt! Minnas valptid var allt annat än lätt. Tidigt förstod vi att Minna hade problem med njurarna för att hon inte kunde kontrollera sitt kissande och drack otroligt mycket vatten, fick hon inte det så mådde hon jätte dåligt. Jag är glad att jag fick så pass lång tid med henne ändå. Vetrinärerna sa att hon skulle inte klara 1års ålder men det gjorde hon, 2års ålder också. Jag är så glad över henne. Hon var en mysig och helt underbar hund ända in i det sista, jag ångrar inte en sekund av henne.

Buffet's Ava Gardner 15/4 2009 - 18/9 2011


Sedan har vi lille Bozz. En boxer utan dess like! Imorgon är han 5mån gammal. I januari iår började jag fundera på om det skulle vara dax att han en ny boxer till sommaren. Jag ville ha en boxer som jag verkligen kunde arbeta med och som hellst skulle se bra ut för att jag gillar utställningar. Jag kollade runt på kennelhemsidor för att s vem som hade planerade kullar. Kom till Tobbes sida. Hade kollat där innan också men bara kollat hundarna och sånt. Tyckte jätte mycket om Hexa på bilderna och det var just hon som han hade en planerad kull på. Jag hörde av mig och fick svaret att hon snart skulle löpa och att Tobbe skulle höra av sig. Opå den vägen var det. Sedan när jag kom och hälsade på vid 5v ålder kändes det helt otroligt, både att få se valparna men också för att träffa Hexa, Kaxe, Hannah och Tobbe samt Tobbes pappa. Jag blev helt förälskad i valparna. Bozz var den lugnaste valpen. Han satt hela tiden under stolen som mamma satt på och bet på hennes tröjsnöre. Vi sa då
- Det är kanske meningen att det är han som ska med oss hem?
Men det var en tik jag ville ha.. meeen så blev det ju inte och det är jag ganska glad för, för annars hade inte jag haft min lilla påg ;)

Heros Balboa 5v gammal


Imon åker jag och Bozz in till stan för lite miljö/social/kontakt övning vi ska ta bussen in, gå runt en del och sen kommer pappa och hämtar oss.. går ingen buss förrens 4timmar senare :( Ska bl kul ivarjefall!

Kram Amanda, Bozz, Minna & Zorba

Life goes on

Hej!

Det har hänt mycket den senaste tiden. Jag har haft jätte svårt för att släppa taget om henne. Det är nu 2,5v sedan jag tog det fruktansvärda beslutet och tiden har gått både i slow motion och helt speedat. Det är precis som att man lever i en egen slags bubbla men ändå har jag och Bozz fått mer och bättre kontakt än någonsin. Han är en fantastisk liten hund han. Han låter mig vara ledsen när jag behöver det men han låter mig inte gräva ner mig eller gömma mig. Han är så liten men ändå så himla cool. Det är svårt att släppa men Bozz hjälper mig i min fart.

Minna mitt hjärta!

I helgen var jag och Bozzen på ett litet helgläger på Solhaga i Markaryd tillsammans med ett gäng boxerfantaster. Tack Gunilla för ett gott intiativ och tack alla ni andra som gjorde det till en mycket lyckad helg.
Bozz var verkligen duktig i de korta spåren jag lagt.
Första spåret: Lade jag godis i nästan varje steg då han på torsdagen innan inte hade förstått ett dugg av vad jag ville att han skulle göra. Det blev nästan lite sök över det hela för han började leta godiset i stället för att föjla spåret. Fick tips om att använda godiset i tomma snusdoser i stället och att ev börja med en pinne.
Andra spåret: Gjorde han riktigt bra. La bara godis i de 2 första stegen sedan hade jag 2st snuburkar med korv i. Bozz tyckte att det var super intressant när jag skulle öppna dem. Pinnen tog han DIREKT i munnen. Han tyckte att det var super roligt!
Tredje spåret: Han spårade nogrannt och bra, fick tips om att lita mer på honom och att ha längre lina. Ska sätta tipsen i verket på lördag då Jessica och Malte kommer för att spåra med oss. Skulle spårat idag men vädret är så fruktansvärt illa.

Kolla vem som har näsan i marken ;)

Typ halva spårgänget vid vår samlingsplats

Snacka om boxerknock, så kan det gå Silahs när det är Bozz som vill ha flickan Mira :P

Bozzi 4,5mån

Vi nu

Vi satt på en super mysig brygga.. samma som för ett halvår sen och då såg det ur såhär:

Minna <3 Emma <3

Idag tränade jag ligg inne medens det regnade. Han har inte velat lägga sig ner på kommando innan utan jag har visat med handen. Idag föll poletten ner och han lägger sig. Kanske inte direkt men ganska fort. *Stolt! Nu i eftermiddags/kväll gick jag och Bozz ut på en prommis med träning. Väl ute på stycket utanför gården så började vi leka lite. Bozz var lös som en såndära löshets träning eller nå. Tränade också kontakt då jag vill att han ska kontakt under annorlunda omständigheter. Han fattade galoppen :) Helt plötsligt börjar det hagla och blåsa kraftigt. Bozz var en 10m från mig och höll på att blåsa iväg och det var inga små hagelbollar heller. Jag kallade snabbt in Bozz såg att det såg ut som att träden var påväga ner mot marken. Tar upp en smått rädd Bozz i famnen för att sedan springa över betet och till ett "vindskydd" av halmbalar. Tur att Bozz är van att bli buren alltså! Jag var så anfådd och trött efterså ja helt otroligt. När vi kom in sedan slutade det hagla.. typiskt! Bozz han lekte så gärna inne i värmen istället för därute i det kalla.




Ha det bra sålänge!
Kram från mig, Bozz & Minna 

Älskar dig


RSS 2.0