Sweden Nationals

Tjatja

Jag har varit på ko utställning ett par dagar, jätte kallt men jätte roligt! Jag visade för första gången sen Mila 2009 i februari men satan vad jag saknade det. Det gick ganska bra också...

Rebecka 1.a
Marqi 2.a
Stava 2.a
Blair 3.a

inget mer än så men det var ändå bra tycker jag :D

Imon blir det praktik på Skånesemin

HADEBRA!

MinnaMupp

MinnMupp eller Minna heter enligt papprena Buffet´s Ava Gardner och är född den 15/4 2009 och är min första boxer. Hon är tigrerad utan några större vita tecken.

Minna är en busig liten tös med massor av krut och vilja. Hon älskar att träna lydnad och spår med mig matte Amanda.

Jag är 17år och går i 1.an naturbruksprogrammet inriktning naturvetanskap och det är jätte roligt däremot får jag vara utan min älskling i veckorna :( Hemma har vi en stor gård med massor av mjölkkor som vi också ställer ut på utställning med hjälpa av en annan gård och dess ägare (moster och hennes man). Vi har haft 2st boxrar innan Minna. Dixie och Zorba hette dom. Jag växte upp med Zorba och när det var dax för mig att skaffa en egen hund så föll valet självklart på boxer!

Våra framtida planer är att vi ska tävla i lydnad och spår men hur långt vi ska gå, de får vi se, så länge vi tycker att det är kul så kommer vi att fortsätta :D

PuSs&HaJ

Regnar de eller va?

Herre gud vad det är tråkigt väder... jag saknar sommarens soliga dagar!

Idag har jag och Minna gjort massor av roliga saker. Första la jag ett rakt spår ca 150m med 3 leksaker och 3 pinnar och med en liggetid på 40min. Undertiden spåret lå och gottade till sig så gick jag och Minna på en promenad. Första la jag ut pinnar efter vi gått sedan när vi vänt och gick tillbaka fick Minna plocka upp pinnarna. Hon blev verkligen super taggad på dom, lilla busan märkte att matte ville ha pinnarna, då är det extra roligt tycker hon :) Tack så super mycket för tipset Lee. Hon är mycket mer intresserad av pinnarna i spåret nu.

Efter den lilla men roliga promenaden så gick vi in för en kort stunds dricka paus och sedan ut igen för att ta spåret. När jag släppte på Minna på spåret så fattade hon direkt vad jag ville att hon skulle göra. Hon har aldrig varit så fukuserad på spåret tidigare, det syns att hon tycker att de är kul. Hon spårade lugnt (i vanligafall så rusar hon ut i spåret och tappar de när hon sedan glömt vad hon skulle), noggrant och markerade sakerna jätte bra men hade lite problem med att spåra i självaspår kärnan i början men sen hittade hon den. Det passerar massor av djur på det fältet vi var på. Inte konstigt att det blir lite jobbigt för henne. Vi har ju nästan precis börjat och jag är extremt nöjd med alla hennes prestationer.

Nu så sover Minna så jag har passat på att ringa runt lite på olika vandrarhem i Göteborgs området men där är ju ingen/alla upptagna vandrarhem, motell eller hotell. Väldigt frustrerande. Jag och Natalie som skulle ha det så jäkla kul med varandra och hundarna, så går det inte att hitta något litet ställe alls. Ska höra på ko utställningen med en bonde som bor precis utanför Göteborg om vi kan få bo hos dom den helgen. Man vill ju inte känna sig påträngande direkt...

Sedan ännu ett problem... suck! Mormor som skulle vatt här hemma och passat Minna under utställningen är kvar uppe hos min moster (som ska få barn vilken sekund som hellst). Då betyder det att jag måste ha med Minna upp, fortfarande inget problem egentligen men sedan är jag tvungen att ringa vandrarhemmet som vi skulle bo på och de hade inga hundrum! Antagligen får jag stanna hemma med Minna och om inte jag följer med då ville inte mamma åka upp själv. Kul! Ska man ta med madrass och sova i bilen med Minna?

Hadebraminavänner!

Shoppingdag

Underbar dag för lite shopping till boxern min. Hon fick en ny pipboll som vi ska ha i träningen framöver. Minna är helt galen i pipbollar som låter lite speciellt, tråkigt att den gamla är borta men den var ändå i minsta laget så det blir nog bättre med denna pipboll då den är en storlek större. Hon fick en ny dragleksak av mamma, mamma tyckte nog att hon behövde en ny.

Alla Minnas nya saker

Efter shoppingturen var jag hos min kära vän Kajsa. Vi pratade massor med minnen och hade det allmänt mysigt. Vi kollade på hennes favoritras Västgötaspets och även mer info om deras egen Västisspets. Hon har en mycket trevlig härstamning och om Kajsa bara lär Bibbi hur hon ska ställas så tror jag (enligt deras rasstandard, att Bibbi ser ganska bra ut). Kajsa och hennes familj vill gärna ha valpar på henne för att hon är så fin och underbar. De e hon verkligen.
Någon som kan ge tips om hur man ska ställa Västgötaspets?
Jag är ju inte så jätte bra på den rasen men jag får ju lära mig så att jag (om inte Kajsa eller någon i familjen vill) ställa Bibbi. Det går säkert bra :D

Nu närmar det sig ko utställningen, LÄÄÄNGTAR!! :D

Hadebraminavänner!


RSS 2.0