Wunderbar helg

Hej!

Snacka om mysig helg trots stormen som har rådit i skåneland. Igår var jag med pappa på gårdsbesök till Östergårda gården för att jag ska skriva ett gårdsrepotage till Holstein Aktuellt nu på min praktik. Efter besöket skulle jag och Natalie spåra och träna lydnad men pappa skulle till en bonnekompis innan vi skulle hem. Jag sa till Natalie att hon kunde komma hem till mig och spåra med Emma och Bozz också om hon ville det.

Fick en rapport när jag kom hem att Natalie hade lagt först ett apell till Emma som hade gått riktigt bra. Hon hade spårat noga och apporterat in alla apporterna. Stolt mentor!! Hon hade lagt ett spår yill Bozz med (om jag fattade det rätt) 2 vinklar och en halvbåge med pinnar och hans älsklingsstrumpa sist. Jag har aldrig lagt ett sådant spår till honom. Natalie utbröt hur fantastisk denne lille herre är! Åååh så glad jag blev! Han hade varit exakt i kärnan hela tiden. Markerat varje pinne och sedan lekt för fullt med strumpan. Matte hjärtat lycklig! Natalie hade sedan lagt ett spår till Emma. Vinden hade nu ökat kraftigt under tiden som spåret låg och göttade sig men Emma hade klarat av spåret väldigt bra.

Efter att jag kom hem åkte vi tillsammans med vovvarna till klubben. Bozz fick vila efter sitt spår och för att han skulle på utställning nu idag. Lydnaden för Emma och Natalie gick bra tycker jag men det var snäppet bättre sist vi tränade. Tror Natalie var lite trött i huvudet efter alla mina direktioner ;) hehe! De är på god väg. En ny sak de fick testa var att leka/kampa med min mammas soppslev... som det kan gå :P

På kvällen var vovvisarna + vi ganska trötta. Tyvärr var jag tvungen att skriva på mitt repotage men under tiden fotade Natalie vovvisarna. Våra pälskisar!

Busar right! <3

Fribox Emma Klämma & Heros Balboa





Idag var det då dax för årets sista utställning. Malmövalp stod det visst på pm.et! Det var på stadionmässan i malmö och snacka om att där var trångt där inne. Tur jag hade buren ska jag säga och det tyckte nog Bozz också. Det är verkligen en bra social träning. Vi ställde i Valpklass 6-9mån med 2 andra hanar. En av dessa var Winston som vi mötte i Lund. Bozzi vann klassen med HP sedan vann han även bästa hanvalp mot en valp 4-6mån. Sedan var det då mot den lilla tiken. Tiken vann men vad gör det! Bozz skötte sig som en stjärna. Ställde sig skit bra och sprang väldigt bra. Denna domaren lät oss springa väldigt mycket. Bra motion får man iallafall ;) Natalie sa också att jag själv som handler aldrig visat så bra innan, wie!

Bozz slutade alltså 1, HP, 1 bästa hanvalp, BIMvalp. Underbara lilla pojke!
Kritiken lyder:
Elegant men ändå maskulin. Bra prop i höjd och längd. Ngt hängande ögon. bra längd i nosen. Framstjutet frontparti tillräcklig benstomme. Bra bakställ. Rör sig väl bra stramhet aktivt sätt. Bästa hanvalp

De var väll inte fyochskam?

Valpklass 6-9mån hanvalpar






Tack för oss!

Miljöträning

Hej!

Igår var Natalie och Emma på besök. Vi begav oss nästan direkt till klubben där vi hade tänkt att träna. Emma och Natalie var skiit duktiga och de har utvecklats massor. De körde fritt följ, apporten, hopp över hinder, lite utställnings träning uppdelat i 2 omgångar med lilla Bozz och jag däremellan. Jag och Bozz tränade stanna och fot positionen. Han har verkligen börjat förstå att det är vid mattes vänster sida som det är helt fantastiskt roligt att vara.

Idag har jag och Bozz varit på gårdsbesök på Rosendahl utanför Helsingborg. Det var en bra miljöträning för Bozz även om han är van vid kor hemma. Han brydde sig inte mycket om annat än mig. Det kändes verkligen härligt!!

Bozz fick ha sitt smått maskulina bilbälte på sig ;)

Korna tyckte att Bozz var mer läskig äv vad han tyckte om dem

Nä nu ska jag ner och käka sen ska jag fortsätta att skriva om min gotlands resa... minst 2 A4 med textstorleken 10, testa själva hur jäkla lång tid det tar att skriva ;)

Kram från mig och bozzi!

Väntan på lite träning

Hej!

Snart kommer Natalie så ska vi spåra och träna lite på klubben. KUUULIIGT!

Kramen!

Åstorps utställning

Hej!

Idag har jag, Bozz, Natalie och Emma varit på utställningen i Åstorp. Domare för dagen var Fredrik Norgren. I Bozz klass var där en till förutom Bozz dessutom var det debut i valpklass 9-6mån. Jag tyckte verkligen att Bozz skötte sig i ringen. Jag var den som stod för eventuella missar ;) hehe. Det blev i varjefall en 2.a i klassen utan HP.
Kritiken lyder följande: Bra helhet, luftiga prop. Maskulint huvud bra hals och rygg Kort brant överarm bra vinklar bak, grund bröstkorg bra ben och tassar ganska vägvinnande steg. Temperamentsfull.

Det var en ganska bra kritik även om jag gärna hade velat ha ett HP men man kan inte få allt. Får se nästa söndag då vi ska ställa igen på malmö valp. Det är 10 valpar anmälda så det ska bli riktigt roligt faktiskt!

För Natalie och Emma gick det skit bra i ringen tyckte jag. Natalie visade Emma helt otroligt bra tyckte jag även om Emma småpassade lite grann. Hon tycker kanske att det är lättare eller nåt ;) Dock fick Emma ett Very Good vilket Natalie inte var helt nöjd men det är bara att komma igen. Det är verkligen en bra sak med att Minna var så pass ful för man lärde sig verkligen att "deal with what you have"!

Överlag så tyckte jag att det var en fin ordnad utställning och det var roligt att där var mycket boxerfölk som man kände.

Ingen bild idag då Nattis kameras minneskort satt hemma i datan.

Kram på er så skriver jag väll snart igen!
Haaajjddåå!

Im just a dreamer

Hej!

Just nu lyssnar jag på Ozzy Osbournes ända bra låt: Im just a dreamer. Det är en riktigt bra låt och enligt mig den ända seriösa låten Ozzy någonsin gjort. Kanske bara jag som tycker så.. vad vet jag!

Idag är det 2 månader sedan min bästa vän försvann. Just vid den här tiden som jag skriver nu satt jag förmodligen här vid datan och grät. Det känns svårt att förlora sin alldra bästa vän. Det känns som om det var 2år sedan fast att det bara är 2 månader sedan. Minna var min bästa vän och det känns verkligen svårt att hon inte är vid min och Bozz sida längre. Min mörka lilla princessa, som ingen annan, slår ditt hjärta med mig, med mig förevigt, jag saknar dig.



Kram på er!

6månader

Hej!

Nu idag är det ofattbara här. Bozz och Heros B-kull är nu 6månader gamla. Grattis Jazza, Java, Bonnie och Bizon till en underbar 6mån dag! Själv har jag och Bozz varit och tränat på klubben, lite svettigt när man jobbar i Veronika tempo! :D

HA EN UNDERBAR DAG!
KRAM


Här är vi hela högen, myys!

Boxerdate

Hej!

Igår träffade jag och Natalie med doggsen för en boxer"date". Emma och Bozz verkade ha skit kul och inget gruffgruff inte. Nu är Bozz lika hög i manken som Emma fast han är längre i kroppen. Gulingarna!

Boxerparet! Heros Balboa & Fribox Emma Klämma



Den här bilden ÄLSKAR jag!








Fribox Emma Klämma (e. Boxolas Oliwer u. Fribox Beauty Diva) 1,5år



Heros Balboa (e. Braveheart von St Vinzenz u. Engelaiz Phantasy Witch) 6mån

Samtidigt i fredags tog vi lite stå bilder. Jag tycker verkligen om dessa fotona! Bozz var jätte duktig på att stå, verkligen. Känns tryggt att skulla gå in i ringen igen även om den vi ska på nästa är i ett ridhus = sand   Bozz = älska sand, vi får se hur det går.. ;)

Idag var jag och Bozz och tränade på klubben. Jag hade lagt upp en planering på att vi skulle träna belöningssätten jakt och godis. Jakten gick ju inget vidare då Bozz blivit så jäkla taggad på sakerna så att han tycker inte alls att matte ska få ha dem = ny plan. Vi tränade att komma med saker i kopplet och det gick bra efter en stund. Han kom med grejen och matte blev jätte glad, tror de andra på klubben trodde de hänt nåt för det hördes verkligen när han kom in med grejen! Godis belöningen gick lite sisådär mestadels för att jag inte fått pli på mig själv. Tur vovvsingar är så accepterande, träna vidare, lägga upp ny plan för morgondagens träning. GO GO GO!!!

The team!

Hejdå på er! 



Heros kennelläger

Hej!

I helgen var jag och Bozz på kennelläger i markaryd. Närmare bestämt på Solhaga som ligger en bit utanför markaryd. Det ligger jätte vackert vid en sjö. Jag har varit där 2 gånger tidigare och har alltid gillat at vara där. Jag och Bozz kom dit i fredags, lite senare än vad vi skulle men man börjar bli van att vara lite sen.. :S I vilket fall startades träning ganska omgående vilket var skit bra. Veronika som skulle vara våran instruktör lärde oss först de 4belöningssätten: Social, Kamp, Jakt och Godis. Jag tror att jag och Bozz skötte oss bra. Det var skit kul sätt att belöna på!

På kvällen var det samkväm med ett föredrag om skyddshundar av Micke som var instruktör för IPO gänget. Ett mycket intressant föredrag där vi som lyssnade hela tiden fick försöka tänka själva vilket inte alltid var så lätt tyckte jag. Vi fick en mycket, mycket god middag som bestod av en slags korvstroganoff med ris(i övrigt fick vi super mat varje dag. Tobbe är verkligen grym i köket!).

Dagen började såklart när man gått upp men vi skulle samlas kl 8(en sak jag lärt mig som boxergänget skulle behöva lära sig av kogänget är att tagga ner liiite ;) hehe). Vi började med fortsättning på gådagens belöningsträning. Vi fick också lära oss en liten början på ligg och fritt följ. All träning gav mig massor med glädje och adrenalin! Jag tror att alla såg det tydligt! På eftermiddagen tog Tobbe med oss ut i skogen för att spåra. Jag la ett 150m spår med en vinkel och ett par stopp. Bozz imponerade verkligen! Hade spårade mycket noggrant utan att vara långsam. Det var inte många gånger som han var av spåret. Han stannade till vid snusdoserna och godiset. Ett minus, som jag stod för var att jag var inte tillräckligt energisk vid slutet. Det SKA jag vara vid nästa spår jag lägger!

Kvällen var åter igen till mycket stort nöje men lilla jag var fruktansvärt trött.. tror jag såg ut som en dö sill!

Klockan 8 samlades vi igen för att åka och träna på Markaryds bk. Ännu ett superduper pass med Veronika. Det ända negativa var att jag ramlade och skadade ryggen ordentligt(har fortfarande mycket ont!). Skam den som ger sig tänkte jag och fortsatte i samma tempo. Eftermiddagen testade vi upplet, vilket jag och Bozz måste träna mer på men det löser vi!

En extremt rolig och lyckad helg. Stort tack till Tobbe som fixade alltihopa samt alla deltagare som jag fått lära känna!! Längtar redan tills nästa läger!!

Tyvärr hann jag inte ta några foton men har man haft så fullt upp som jag och Bozz har så kan det inte hinnas med.

Ikväll skulle jag haft fest men tack vare min dumma rygg så får jag skjuta upp det, hoppas det går till typ helgen eller nåt! Hehe liiite sugen.. ;)

Kraamiis!

RSS 2.0