Promenad ála söndag

Hej

Jag och Minna har varit ute på promenad med många roliga inslag! Hon är så jäkla duktig! När vi var på klubben i onsdags så fick sånt himla beröm för hur mycket jag och Minna jobbat ihop och hur mycket vi kämpar och har roligt tillsammans. Eva-Lena som var min & Minnas kursledare för valp/unghunds kurser är så glad över att vi fortsatt att utveckla intresset och kunnandet. Jag har kommit fram till att jag är nog den ifrån de 2 kurserna som fortfarande har intresset. Känns så himla roligt att snön är nästan bort smällt och att jag och Minna kan träna igen!

Men åter igen till promenaden. Först gick vi ut på våran lilla grusväg där gjorde vi uppletande utav Minnas lilla röda pipboll. Hon klarade det ganska bra. Jag tror att det är jag som får träna mest på den punkten ;) Sedan gick vi på asfaltsvägen en bit, sedan svände vi av mot en mindre asfaltsväg där jag hade Minna lös vid min sida. Jag tränar de ganska mycket. Känns så underbart att hon går vid min sida utan att det är "fot". Jag har kommandot sidan samt att jag klappar med handen mot jackan till den sidan jag vill att hon ska gå vid. Det funkar även om hon är en bit ifrån mig och det kommer en bil. Då säger jag kommandot sidan och så kommer hon till min sida :D Sedan svände vi av mot en grusväg. Där tränade jag inkallning med störning i form av springande hare. Hon kollade länge och väl på haren innan jag sa "hit Minna" då kom hon till mig istället för att springa efter haren. Då blev jag så stolt över min lilla flicka! När grusvägen tog slut så gick vi in på betesmark och där hade det varit vildsvin och bökat. Minna sänkte genast svansen men var ändå extremt nyfiken av spåren efter vildsvinen. Där vi gick var helt öppet så det kändes ok att gå genom. Minna hade inget emot de men hon nosade, kollade, nosade, kollade men hon var inte rädd. Bara en blandning av försiktighet och nyfikenhet. Sedan gick vi hem :P

Jag tog några foton men jag hittar inte sladden så att jag kan ladda över bilderna... :( typiskt också!!

Nu börjar skolan imon igen och de känns jobbigt, dock kommer jag hem igen på onsdag för att åka till klubben med Minna. De längtar jag till! Och sen på fredag så ska jag ha tjejkväll med mina vänner. Vi ska äta pizza & titta film - super myys!





Dagens valpinlägg(vi tar 2 idag):

 

Onsdagen den 24 Juni - 09

Heej

Ville bara säga Grattis till alla mina kullsyskon på 10veckors dagen

Kramar Minna

----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Söndagen den 5 Juli - 09

Heejsan

Igår va jag hos Tant Kajsa som passade mig ett par timmar för att Matte o Stormatte skulle åka på Mayas boxer tik Vackras första utställning, storhusse körde gräs o lillhusse var hos kompisar. Det gick jätte bra att vara hos tant Kajsa, jag lekte o sov, det var mkt roligt.

Matte berättade att Vackra hade blivit BIM på utställningen med CK.
Grattis Kompis Vackra!
Matte hade även träffat en av Mayas tidigare kullar, Emil, en stor fin boxer kille o han fick också CK.
Grattis till dig!
Matte sa att där fanns 5 boxer som tävlade på utställningen o att alla var jätte fina.
Grattis till era placeringar!

Senare hemma iträdgården på kvällen busades det sör sullt hemma i trädgården. Jag o matte hade jätte roligt. Stormatte var också med o lekte, när min boll hamnat i baljan hjälpte hon mig att få upp den innan den dog. Vilken tur man har en hjälpande hand när man behöver en

Kramar till er alla från Minna


(bild från den 5/7-2009 - både jag och Minna var super trötta, tydligen katten på mitt ben också ;) )

Haa de brau!


Nu nya tag!

Tenixxen!

Jag och Minna har verkligen börjat komma igång med träningen efter vintern. Nu i skåne så är det tö och det är så himla skönt, hoppas verkligen att vintern tar slut snart! Jag vill att vi ska komma igång med spårningen.

Mål för 2011
* Fortsätta trana spår med spårgänget och spåra med Natalie & Emmas spårgäng. Någon tävling kommer det inte att bli med Minna i bruks. Det får bli till nästa boxertös.

* Starta i en tävlingslydnads kurs.

* Börja tävla i lydnad klass 1.

Detta året tror jag kommer att bli super. Minna fyller 2år, jag fyller 18år!

OCH kanske, kanske så kommer Minna att få en liten kompis här hemma ;)

Nä nu får det bli dagens valpinlägg :D

Tisdagen den 23 Juni - 09

Heeej

Idag har det varit en aktiv dag, jag har knappt varit inne något alls. Min bur har stått ute tillsammans med vattenskålen den stod i skuggan så att jag kunde vila där när jag blev trött. Så när jag vilade kunde Matte o Kajsa hjälpa till med den jätte fina, nya altan/trappan samtidigt som dom höll koll på mig.

När matte o Kajsa skulle ut till stallet o lämna en påse fick jag följa med, jag var jätte duktig o matte berömde mig. Korna såg lite konstiga ut, jag har aldrig sett en ko förutom på långt håll när jag varit i trädgården men jag blev inte rädd, jag är modig

Kramar Minna


Gråten i halsen

Idag har varit överlag en ok dag. Dagen i skolan har varit rolig med mina vänner Pernilla, Nicole och Axel och efter bussresan hem så var jag och Minna ute på promenad. Hon är verkligen för söt min lilla gullplutt!

Men nu ikväll har det inte varit en särskilt bra kväll. Det har nu gått in att min älskade lilla bebisbajs Blair(kallde henne sånt när hon var liten, vem vet varför). Igår fick hon åka upp till himlen och springa över fina gröna ängar. Blair blev 5 1/2år. Jag fick Blair i konfermations present på min konfermation 2008. Mamma kom in med henne på gårdsplanen i en grimma och en röd rosett runt bröstet. Den finaste och bästa present jag fått. Jag saknar dig djupt Blair. Du kommer alltid att finnas i mitt hjärta! Du var speciell och jag vill minnas alla roliga stunder. Mila 2007 då vi blev 2.a i showmanshipen och du blev bästa showman kviga. När vi tränade agility, du hoppade så fint. Eller alla de gånger jag ropat på dig så har du kommit till mig. Ko-komma-kommando :) Du har 2 fina kvigor som jag hoppas kommer att bli bra, inga utställningskor och deffinitivt inte du. Blair, du är oersättlig!

Älskar dig!

17/8 2005 - 13/1 2011
Bokehill Shottle Blair Black VG 87


Nåväl nu blir det dagens inlägg från valptiden:

Måndagen den 22 Juni - 09

Heeej

När Kajsa kom jätte tidigt steg vi iallafall upp o Molle gick ut för att kissa mig o Matte gjorde också iordning min frukost. Jag åt o Molle o matte åt sin mat o Kajsa tog frukost paus. När jag ätit ville jag bara leka men alla mina leksaker börjar bli så himla tråkiga, jag tycker att matte ska åka o handla nya idag
 De tror jag att hon ska me.

Får se om det händer något mer kul idag, ha det bra

Kramar Minna

Bild från den 22/6 - 2009



SAKNAR DIG BLAIR!!!



Haaaaj'ovajjer


Äventyrens äventyr

Förra helgen var ju bara för galen! Jag och Natalie + hundarana åkte i fredags (7/1) till Mydog i Göteborg. Fast då skulle vi åka till stugan som vi skulle bo i utanför allingsås (som vi inte direkt är förtjusta i så många gånger som vi körde fel) :P Stugan var ett torp som var rött med vita knutar och det var super mysigt. Minna och Emma älskade verkligen varandra. De lekte super fint! Jag och natalie trivdes också bra ihop. Vi kan snacka om det mesta och det känns bra. Lördagen var värsta otursdagen. Men de orkar jag inte ens prata om XD

SÖNDAGEN! Kom och det var verkligen en både bra och lite sämre dag. Natalie och Emma blev BIR valp, SUPER KUL, grattiis!!! Medens mitt och Minnas resultat pratar vi inte om helt enkelt. Vi ska satsa på spår och lydnad. De känns bättre i nu läget.

Idag kom jag hem efter skolan. Det kändes skönt, man är inte van vid att gå i skolan efter så långt lov. Jag och Minna gick på en promenad och på vägen hem gick Minna löst i kopplet bredvid mig. Så duktig hon är!

Nu dagens dagboks inlägg från valptiden:

Söndagen den 21 Juni - 09

Heeeej

Idag har det varit en lugn dag, kompis Molle har passat mig mkt både igår o idag. Matte har varit tvungen att jobba men Molle är helt underbar, men sätter ändå gränser, hon leker med mig o vi kan mysa ihop  

Jag sover fortfarande mycket o de är skönt att göra det. Just nu är jag 9 veckor o 4 dagar med andra ord är jag snart 10veckor. Jag undrar när jag ska få se resten av gården, jag har bara sätt framsidan o trädgården.

Det var nog allt för mig idag ... eller jo på midsommar gick det riktigt bra, jag var jätte duktig, både på att åka bil, vara där, äta där osv.

Ha det bra
Kramar Minna <3


Nytt sött o roligt

Jag ska börja med en ny grej i min blogg... Ta ut dagboksinlägg från min o Minnas förra hemsida, som numera inte finns. Hoppas ni alla kommer att gilla de!

Fredagen de 19 Juni - 09

Idag är det midsommarafton o vi hela familjen + jag ska till Stensson, hoppas att de blir bra. Kajsis hundar var lite rädda för mig, fast att jag var urgullig o jätte snäll. Men alla kan inte gilla alla o nu för tiden börjar matte o jag gå bra med vardagslydnaden. Jag brukar gå fint brevid hennes sida o inte bita i tårna, i fötterna eller i benen. Jag kommer gärna när någon jag känner ropar, jag är inget godis monster o jag tycker allmänt att jag är duktig o de säger matte me att jag e 

Igår köpte matte mig en transport bur som jag ska åka i o kanske sova i om jag känner för de o om jag måste vara ensam en stund så får jag vara där inne för att de e minst ansvar för mig i gemförelse med om jag skulle bli lämnad med hela huset. Då ger matte över allt ansvar för reviret, därför känns det bra med ett litet revir att passa o de tycker jag låter mkt bra. Hoppas dagen blir lyckad.


Glad midsommar alla!!

(Minna efter en rolig & mysig midsommarafton, så lite & sööoooet)



(Mitt första inlägg var de)



Imon åker ja, Minna, Natalie & Emmsan till MyDog i Göteborg. Först ska vi åka dit vi ska bo, bo på lantgård, vilket kommer att bli jätte mysigt. Hoppas jag iaf. Sen ska jag & Natalie en liten runda in till svenska mässan och kolla runt. Köpa något kanske :D Lördagen så ställer bara jag ut pga av klödd för natalies anmälning. Sen när jag gått in och kommit ut med förhoppningsvis inte sämre än en 2.a så ska vi ut o titta, gå promenad o sånt i Göteborg-Allingsås området. Ska bli kul! Söndagen ställer både jag & Natalie, efter de tror jag att vi sticker hemåt. Taggad som fasiken!

Haaaj´åå´hååå


RSS 2.0