Super dagar

Tjatja

Idag har jag och Minna tagit de ganska lugnt, det är skönt att göra det också. Fast idag har Nicole och hennes bror Marcus varit här för att titta på Tusse. De gillade han verkligen och Tusse verkade tycka om dom också :D Han fick resa med dom hem direkt. Det går säkert bra bara deras amstaff Roxy också gillar honom, ska höra med dom imon om det har gått bra nu första natten och allt. Lite tomt är det utan Tusse men jag vet att han får ett bra hem.

Imon ska Minna, jag och mamma åka till Teba i Höör för att handla Minna ett fint täcke + en ny liten pipboll (Minnas gamla är borta :S). Det börjar ju så smått bli kallare och lilla Minna behöver ett litet täcke :)

I veckan ska jag, mamma & Kajsa åka till en ko utställning i Linköping. Det ska bli kul, det är länge sen jag var med och hjälpte till på en ko utställning, typ 1,5 år och de va Mila 2009... som tiden går. Jag saknar ko utställningar ibland men jag tycker nog ändå att hund utställningar är lite roligare, iallafall visningen.

De va lite för mig idag
Hadebrau!


Helg med Sofia Fiat Olsson + spårdag

Jag måste säga att det har varit en mycket mysig helg med Fiat. Efter skolan i fredags tog vi bussen från Svalöv- Teckomatorp- Eslöv. När vi var i Eslöv så köpte vi lite godis och läsk. Det var lite drygt med all packning men det gick fint ändå.
På bussen mot Hörby snackade en kille och en tjej om psykologi A, tydligen var den väldigt konstig. Haha! Då är jag glad att jag har Kemi A, eller?
Väl hemma skulle jag och Fiat hjälpa mamma med att göra rent kornas dricks kar. Fiat fick leka turist bonde. Det var riktigt kul faktiskt. Vi tog prover på vattnet för att sedan se på biologin vad där var + att vi ville plocka lite poäng hos våran biologilärare.
Senare såg vi på American pie the naked mile, alltid lika klockren!
I lördags gjorde jag, Fiat och kusin vitamin Stiff iordning för min tjejfest + Axel nästa fredag. Kommer att vi super kul! Minna var med och hon hittade en gammal boll som hon super älskade (den var helt sönder efter ca 2 sekunder).
Igår blev det då spår dag och idag var det jag & Minna, Håkan & Wilma, Sacco, Goldie & Åke, Anna & Enzo samt en till med hunden Donna. Minna fick 2st spår:
Första spåret var ett rakt spår på ca 30m, 2pinnar och 2 leksaker. Hon började på spåret bra men fattade inte första att hon skulle spåra. Hon missade de 2 första(1 leksak och 1 pinne) medens den 3(pinne) tog hon helt perfekt, stannade tillochmed kvar och väntade på mig. Sista(leksak) markerade hon mycket svagt.
Andra spåret var ca 100m med en vinkel (3 leksaker och 3 pinnar. Hon markera ganska bra men skiftar mycket fram och tillbaka i spåret, kommer av sig ett par gånger men när hon är helt ur spåret, då kallar jag in för att sedan släppa på henne rätt igen.
Nästa gång ska jag köra utan vinkel.
Nä nu börjar det bli sent, Kram!
!
Fiat leker turistbonde
t.v Enzo, t.h Minna

Vår fina spårplats

Spårdag

Idag är det spårlördag vilket innebär att jag och Minna var med spårgänget och spårade. Idag var min och Minnas 2 spårlördag och det gick riktigt bra för att vara sådanna nybörjare som vi är.

Först la jag ut ett spår på ca 100m med 4 leksaker och 2 spårpinnar med liggetiden 30min. Minna var helt galen i att få börja på spåret, hon gnydde över att hon faktiskt fick vänta så länge, se video.

Spår 1: Gick jätte bra, Minna hade nosen i marken hela tiden men var mycket snabb med markerandet av pinnarna/leksakerna. Hon markerade dom men kanske inte så tydligt som det skulle. Hon är så ivrig att få arbeta. Vi fick mycket beröm av Åke fast jag skulle tänka på att ha ännu längre lina tills nästa spår.

Efter fikan hos Håkan lade jag vårat andra spår på 100 x 20, alltså en vinkel, samma antal spårpinnar/leksaker och med en liggetid på 30min. Denna gången gick det inte riktigt lika bra som tidigare, först hittade Minna inte in på spåret sedan hade det börjat blåsa under de 30min så Minna spårade inte riktigt i kärnan av spåret. Sedan var jag ett störande moment då jag inte hade en tanke på vad Åke sagt tidigare men att släppa efter ett par meter lina. MEN vinkeln tog hon med bravur!!

Jag är så stolt över min lilla pärla!

För Åke så gick det bra med Zacco (10år gammal rottis som tävlat i elit spår) men lite mindre bra med Goldie(6årig rottis, tränas men tävlas inte) som inte markerade pinnarna.

För Håkan med sin Wilma (4år och halvsyster med Goldie) gick det riktigt bra. Håkan sa:
- Hon stack ut som en raket i spåret!

En riktigt lyckad dag, vi ses nästa spårlördag spårgänget!



Pöösss


RSS 2.0