Now time to look forward

HEJ!
Gud vad skönt det är att vara uppe i tid. Minna väckte mig 7.00 - dax att gå upp matte! Jag har hunnit med massor redan nu kl 8.40. Jag har städat i hallen, plockat undan saker från golvet, jag har tvättmaskinen igång, Minna har fått mat medens jag håller på att äta min(mussli och blåbärsfil) och sist men inte minst så har vi sprängt 1kms promenad (första gången på kanske 1mån). Mmhm jag är faktiskt lite stolt över både mig och Muppis! meen nu är hon verkligen trött. Matte ska efter hon vart på datan och ätit klart sin frukost så ska hon fortsätta städa lite och senare idag ska Muppan få lite lyxbehandling med dusch och kloklippning samt trampdynefilning sedan får hon mjukgörande helosan på tassarna. Lyx vovve dendär.
I torsdags var det avslutning på tävlingslydnadkursen (vi har bara varit på 4/4 tråkigt men de är sånt som livet är). Vi hade en avslutande tävling med klubbens egna lydnadsdomare Mikael. Jag fick nr 2 när vi lottade vilket kändes ganska bra. In för platsliggning. Jag var faktiskt nervös och de märkte Minna direkt. Jag gick inte så många meter ut vilket jag nu efteråt ångrar för hon började krypa mot mig istället. Jag vet sen innan att hon stannar kvar bättre om jag faktiskt går ut till de andra ett par meter bort men nä sånt hade jag inte i huvudet, hmm, tåls att tänka på tills nästa gång i varjefall.
När det var vår tur så ställde vi oss i utgångsläge och domaren gjorde tandvisning. Minna blev hyper lycklig! Sedan sa domare Mikael att vi hade 0 platsliggning men de fattade jag sen innan och att vi skulle få en 6.a på tandvisning för att hon var för glad (för glad tänkte jag... han sa det bara så att jag inte skulle bli överraskad på tävling sen utan att man verkligen kan få en sådan kommentar) efter de kommentarerna så försvann all min nervositet. Vi gjorde enligt mig riktigt bra linförighet och ställande, läggande, inkallning och hopp medens apport gick som det gick 0 poäng men det hade jag räknat med innan. Har jobbat med apporten sen Minna var liten men hon vill fortfarande inte hålla i den sålänge vi inte leker med den. Några tips på hur man kan göra för att hon ska hålla den?
När alla ekipagen var klara så fikade vi på en super god tårta som våran BK Marianne hade gjort. Vi fick våra papper och diplom. Jag och Minna kom näst sist men det gör mig inte ett dugg. Jag fick en sån energikick av att verkligen ha känslan med att tävla. Till hösten kommer vi så ni får se upp! ;) hihi.
Iallafall såhär ser mina poäng ut:
Platsliggande: 0 - kryper, lägger om
Tandvisning: 6 - allt för glad
Linförighet: 6 - kort koppel, dubbelkommando, tränger, långsamt sitt
Läggande: 6.5 - pekl pos i transport(vad betyder de?), dubbelkommando, dubbelkommando sitt
Inkallande: 8 - snett sitt
Ställande: 7 - dubbelkommando, steg
Apportering: 0 - tar ej apport
Hopp över hinder: 10
Helhetsintryck: 7 - Pigg och glad hund
Summa: 115 och ett 3e pris
Mina kommentarer: Helt enkelt att jag måste sluta göra dubbelkommandon. Problemet är att jag inte märker när jag gör dem... hmm annans så är det bara småsaker som jag får sluta med. Minna helt grym - jag helt ok. Kändes ändå super bra att faktiskt gå genom hela programmet för lydnadklass 1. Känner mig taggad för att träna vidare mot vårt mål LP1!
Nu när Minna är bra mycket bättre me hälsan än för bara ett par veckor sedan så känns det väldigt, väldigt bra. Jag har inte berättat för er hur det ligger till med Minna men ni som inte vet och är nyfikna så får ni gärna höra av er eller något. Inte rädd för att berätta och så men det behöver inte tvunget stå här tycker jag.
Men vi ska blicka frammåt och lära oss av det som varit, det är det bästa att göra.
Påtal om framåt så är jag på valpjakt ;) hihi spännande!
Hadebraou!
Kraam från mig och MinnaMupp

Lydnadstävling klass 1-elit

Halloj!

Idag är det 1 maj och det har varit lydnadstävlingar på klubben, klass 1-elit. Det var mycket trevligt att titta på ekipagen som alla såg super duktiga ut. Den som ändå gjorde ett super intryck på mig var en Staffordshire Bullterrier i elit klassen. Den var verkligen grymm! En annan som imponerade i klass 2 var en doberman tik som jag sedan hörde hade varit dö agressiv och hade varit en omplacerings hund som suttit i en lägenhet någonstans utan verkens uppfostran eller stimulering. USCH!! Men hon som hade den hade jobbat massor och den var verkligen förig och jätte glad. De va skit duktiga alltså!! Hon hade fått bort aggresiviteten till människor men hundar var den fortfarande, därför avstod hon platsläggningen även om matten var säker på att den hade klarat det så var det en säkerhetstagande från mattens sida. Super fin hund iallafall.

Guuud vad jag längtar efter att få tävla själv!! Men vi får se ;) Där var också en fin liten boxerkille i klass 2 Midwatch Billy Ray Cyrus roligt att se boxer - alltid roligt!


Platsen i klass 2

Ha en fortsatt bra dag
Kraam

RSS 2.0